Så lockar du besökare till din nattklubb

I många storstäder är konkurrensen hård mellan nattklubbarna och det kan vara svårt att locka till dig gäster om du inte sticker ut på något sätt. Det gäller att vara unik och erbjuda något som dina konkurrenter inte har. Det finns många olika sätt att locka besökare och här nedan kommer några exempel.

Marknadsför på rätt sätt

Det är oerhört viktigt att din nattklubb syns och hörs överallt. Satsa på mycket marknadsföring i form av planscher och affischer, men även på sociala medier, så att turister vet att ni finns och var de hittar er. Många ungdomar kommer från mindre städer till de större städerna på en weekend för att testa på nattlivet i storstäderna och då är det viktigt att de ser reklam för just din nattklubb bland det första de ser. För att locka till dig de som bor i samma stad som din nattklubb ligger i och som ofta går ut och klubbar kan du prova att skicka ut inbjudningar via en sms tjänst med unika erbjudanden om att få skriva upp sig på listan eller genom att få rabatt på entréavgiften vid uppvisande av sms:et. Kanske att de till och med kan få en gratis drink i baren om de fått ett sms. Huvudsaken är att sms:et innehåller något som kan locka dem till er.

Dock är alla nattklubbar i Sverige just nu stängda på grund av den rådande pandemin. Statsminister Stefan Löfven meddelade i oktober att regeringen beslutat att skärpa restriktionerna för nattklubbar och restauranger i hela landet. Förhoppningsvis kommer saker och ting att börja återgå till det normala snart så att nattklubbar och övriga påverkade företag kan öppna igen. Det lär dock ske först när majoriteten av befolkningen är vaccinerad och smittspridningen minskat radikalt.

Bra temakvällar

Något som är väldigt uppskattat bland de flesta ungdomar och unga vuxna är temakvällar där man antingen ska klä sig i en viss färg eller enligt något annat som är lätt att fixa. Var inte för specifik när du väljer tema utan det ska vara något de flesta kan få ihop en klädsel till genom att till stor del ta saker de redan har hemma. Maskerader går alltid hem då alla ska ha en ansiktsmask av något slag för att dölja sin identitet och i övrigt vara väldigt uppklädda och fixade. Andra roliga teman kan vara djur, filmkaraktärer eller yrken. Även bokstavsteman brukar gå hem, där alla ska vara klädda efter något på en specifik bokstav som ni väljer eller första bokstaven i gästens namn.

Unika erbjudanden och öppettider

Att ha konkurrenskraftiga priser vid entrén och på drinkar är av största vikt för att locka till dig gäster. Se till att du alltid har erbjudanden som ”kvällens drink” som då säljs till specialpris just den kvällen eller att man får en billigare entréavgift om man är ett större sällskap. Om ni dessutom har längre öppettider än era konkurrenter är chanserna stora att ni får fler besökare. Delvis redan från början men även de som vill fortsätta festa efter att de andra klubbarna stängt, som då kommer att komma till er för att förlänga utekvällen.

Previous article

Temafest