Temafest

På nattklubbar är det ibland temafester. Dessa är speciellt vanliga om det rör sig om någon högtid. Under halloween (allhelgonahelgen) är det vanligt att folk klär ut sig till diverse läskiga monster eller använder dräkter som ser obehagliga ut. Det är dock nödvändigt att man inte täcker ansiktet när man ska gå in i klubben. Personalen måste kunna identifiera dig och se att du har åldern inne.

Så kallade togafester är fester som påbjuder deltagarna att bära togaliknande dräkter. Dessa kan göras med ett enkelt lakan om man inte vill köpa en färdig togadräkt. Temafesterna brukar vara ett välkommet inslag. Dt ger mer variation och tar även bort en del av den sociala pressen. Folk kan istället i högre utsträckning fokusera på dräkten än på dig som person, vilket många kan tycka är smått jobbigt. Det kan även göra att kvällen blir mer lekfull och lite mindre allvarlig om man får uttrycka det så.

Det kan vara ett krav på att man är klädd som temat föreskriver för att bli insläppt, så räkna inte med att vanliga kläder räcker. Tyvärr är reglerna så och det kan tyckas enerverande men det är bara att gilla läget.