Vad är det som lockar med nattklubbar?

Det finns en hel del saker med nattklubbar som är lockande, inte minst för 17-åringar som snart får prova på nattklubbslivet. Det som är förbjudet för ett barn blir ofta något mystiskt och spännande. Vanligen blir de flesta besvikna när de inser att ”var det så här det var?” eftersom det egentligen inte skiljer så mycket åt från vanligt festande. Många tycker att hemmafester är roligare och mer varierade än nattklubbsvistelser. Dessutom är alkoholen dyr och personalen på nattklubbar är inte alltid den mest vänliga. Nattklubbar är dock optimalt om man inte vill ha sönder inredning eller annat hemma.

Det sociala

Enligt socialpsykologin finns det bevis för att vi gillar att umgås, vi är flockdjur. När man besöker en nattklubb är den sociala gemenskapen i fokus, att möta nya människor och att diskutera med sina vänner. Nattklubbsmiljön inbjuder även till intimitet och det är många som träffar sin blivande partner ute i klubbmiljön.

Alkoholen

Hur tråkigt det än låter så är alkohol något som många ser fram emot. Det är skönt för vissa att koppla av med alkohol efter en betungande vecka. Hos nattklubbar kostar dock alkoholen alltid pengar och är relativt överprissatt. Alkoholtillståndet kräver vissa restriktioner som att underåriga inte får serveras alkohol och att överförfriskade personer inte får köpa mer alkohol. Insisterar man ändå på att få mer alkohol trots att barpersonalen nekat en så är risken stor för att man blir utslängd och kanske rent av portad från framtida besök.

Klubbandet

Att klubba innebär ofta att man dansar till musik. Det kan ske med andra eller själv men ofta är det ganska tätt på dansgolvet vilket gör att vilken danstyp som helst inte går att utföra.