Nattklubb och champagne

Stämningen på en riktigt bra nattklubb är något extraordinärt som aldrig går att återskapa någon annanstans. Att dansa på hemmafest är inte samma sak som på ett svettigt dansgolv. Det finns dock en sak som är betydligt bättre att göra hemma än på en nattklubb, om det ens ska göras över huvud taget.

För ungefär tio år sedan uppstod den märkliga trenden att beställa in en flaska Champagne för att drickas upp, och ytterligare en flaska som bartendern helt sonika skulle hälla ut. Att ”vaska” en flaska dyr skumpa var ett sätt att skryta om sin ekonomiska rikedom, även om den typen av slösaktigt beteende kanske snarare sände ut signalen att man inte skulle lyckas vara förmögen särskilt länge till. Enligt den undersökning Aftonbladet:https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qnJxlz/vaskning–myt-eller-trend utförde när det begav sig var inte heller barpersonalen särskilt imponerade av beteendet, och upplevde det snarare som brist på stil och klass. Som namnkunniga ”vaskare” nämner tidningen de två huvudinblandade i Trustorhärvan, vilket kanske säger något om det dåliga omdömet bakom att vaska en flaska Cristal eller Bollinger.

Inte populärt att vaska champagne i baren

Du gör dig alltså inte särskilt populär om du går fram till bartendern och ber honom eller henne vaska en flaska bubbel. Blir vederbörande tillräckligt sur kanske hen till och med kommer vägra att servera dig under resten av kvällen, vilket nog gör ditt nattklubbsbesök till ett riktigt fiasko. Och det är synd, med tanke på allt det roliga som kan hända på en nattklubb!

Så det är nog bättre att hålla dig i hemmet om du vill uppleva hur det känns att hälla ner något så fint som en flaska champagne i avloppet. Inte nog med att du bättre vårdar ditt rykte om så få människor som möjligt vet om att du hänger dig åt denna dumma vana, du sparar dessutom in en hel del pengar på att köpa dina flaskor i onlinehandeln än över en bardisk. Även om det är känslan av överflöd du vill åt när du vaskar flaskor som vore det 2010, är det bara onödigt att hälla ut tusentals kronor när du kan välja att beställa hem en precis likadan flaska för en betydligt blygsammare summa.

Ännu bättre är det så klart att njuta av champagnen på det sätt vinproducenten har tänkt. En rimlig konsumtion av ett gott bubbel kan verkligen förhöja din kväll både på hemmafesten och på nattklubben. Även i det avseendet finns all anledning att vara ekonomiskt smart och starta kvällen med champagne hemma, online hittar du mycket prisvärda alternativ för så lite som 249 kronor flaskan i vissa fall, för att sedan hålla dig till mellanöl ute på nattklubben. Kom bara ihåg att dricka varannan vatten så har du en rolig morgondag att se fram emot också.