Våga dansa

Dans är en naturlig del av nattklubbslivet. Om du går ut på klubb eller disco utan att dansa är risken stor att du kommer ha en tråkig kväll. Dina vänner kommer definitivt ge sig ut för att röra på sig, och det är svårt att träffa någon att prata med i de miljöerna. Det finns dock många som tycker det är pinsamt att dansa offentligt. De skäms för att röra sig inför andra. Det kan bero på många saker som till exempel negativa upplevelser i ungdomen, dålig kroppsuppfattning eller att det bara känns obekvämt. Det är synd för det finns inget som är så naturligt och frigörande som dans. Det är en uttrycksform människan använt sig av i alla tider och mår bra av. Genom att jobba med dig själv kan du lära dig att älska dansen. Och om du gör det kommer du definitivt bli dansgolvets mittpunkt.

Träna upp dina färdigheter

Dans kommer naturligt för vissa. Men väldigt långt ifrån för alla. Som tur är så är det en färdighet som går att öva upp på ett eller flera sätt. Du kan till exempel ta en danskurs. Vilken spelar inte så stor roll utan det handlar om att lära dig att röra dig i takt till musik. En kurs i vanlig styrdans kan mycket väl ha god effekt även på din discodans. Du kan också öva själv hemma. Hitta en avgränsad plats. Att köpa en balkongmatta att stå på kan vara en bra idé. En rund sådan motsvarar ungefär det utrymme du har på ett dansgolv, vilket gör att du tvingas avgränsa dina moves på ett verklighetsnära sätt. När du har tagit din dans till nästa nivå kan du flytta ut mattan på balkongen och dansa där. Det är ett sätt att komma över rädslan för att dansa inför folk.

Jobba med dig själv

Du kanske tillhör den del av mänskligheten som drabbas av låsningar när du ska ut på dansgolvet och får för dig att alla ska titta på dig och tycka att du är dålig. Då kan du må bra av att gå till en psykolog och prata om det här. Det kan nämligen röra sig om en mild form av social ångest som du kan träna bort med kognitiv beteendeterapi. Om du dessutom tycker att det är jobbigt att till exempel hålla presentationer eller på andra sätt tala inför folk kan det här gälla dig. Att låta det begränsa dig från att ha roligt är helt onödigt. För de flesta på ett dansgolv är fullt ut fokuserade på sig själva och sin egen upplevelse. De håller inte på och recenserar dig även om det lätt kan kännas så.